טיפול דיאדי

מהו טיפול דיאדי?

טיפול דיאדי היא שיטת טיפול פסיכו-תרפויטית, ששמה את הקשר בין ההורים והילד במרכז. מטרתנו בטיפול הדיאדי היא לשפר את התקשורת, לחזק את הקשר ולאפשר יחסים טובים בין ההורה לילד. מהות הטיפול הדיאדי ליצור קירבה והבנה הדדית. הטיפול מאפשר איוורור לרגשות שליליים, שבאים לידי ביטוי בהתנהגות לא נעימה והתמרתם לשיח מברר והגעה לאיזון וזרימה ביחסים. בטיפול דיאדי יש מקום לטיפול בילד, בהורה וביחסים בין ההורים לילד.

מערך הטיפול

מדי שבוע נפגשת הדיאדה (צמד) שבוע ראשון מגיעים האמא והילד, שבוע שני האבא והילד, שבוע שלישי אמא וילד וכן הלאה. מפגש עם ההורים ללא הילד מתקיים אחת לשלושה שבועות. מפגש ההורים מהווה מיכל להתלבטויות איך לנהוג עם הילד ביומיום וגם מאפשר הזדמנות לחשוב על מה שעלה בפגישות עם הילד ולחשוב על הנעשה מתחת לפני השטח.

 

המפגשים הם זמן איכות לדבר על דברים שמפריעים, לשחק, ליצור ולהיות ביחד. הטיפול מתאים לכל הגילאים, גם לילדים צעירים מאוד ואף פעוטות. יש חשיבות "לתפוס את הבעיות" שהן קטנות, ומבחינה זו טיפול דיאדי הוא שעת כושר לעבוד על היחסים מגיל צעיר.

 

בהתחלה המטפלת עושה "הערכה דיאדית" – היא מזמינה את ההורים והילד לשחק וליצור בחדר וצופה ביחסים ובאינטראקציה הטבעית מבלי שהיא מתערבת באופן אקטיבי. זאת על מנת להכיר את היחסים כפי שהם.

 

בהמשך הקשר ההורים והילד משחקים ויוצרים ומדברים בחדר והמטפלת חושבת איתם ביחד, מנווטת, מאפשרת, פותחת, ושמה דגש על הצרכים האישיים וההדדיים. המפגשים מהווים מיכל לתחושות ולרגשות של שני הצדדים. ולאט לאט מתאפשר הן לילד והן להורה למפות, להבין ולהכיר בצרכים שלו עצמו ובצרכים של הצד השני. גם הילד וגם ההורה לומדים לבטא בדרך חיובית את הצרכים שלהם. שני הצדדים לומדים להכיר את עצמם ומה קורה להם "בזמן אמת". מתאפשר לזהות מה הטריגרים של כל אחד. ההתבוננות על הדברים מחברת לרגשות ולמחשבות שמניעות לפעולה. פעמים רבות מסתבר שחלק מהמחשבות על הצד השני (הורה על הילד וילד על ההורה) הן "מעוותות". למשל ילדים יכולים לחשוב על הוריהם שהם "רעים אליהם" או שהם "אף פעם…" או "תמיד".. הורים יכולים להשליך על ילדיהם  את עברם שלהם "הוא דומה לאבא שלי", או "אין סיכוי שהוא ישתפר הוא 2 טיפות מים כמו חמותי". ההשלכות הללו לא מאפשרות להורה להבחין שהתנהגות הילד לא פעם נובעת מהשלב ההתפתחותי בו הוא שרוי. מה שמוביל לכדור שלג ביחסים ולנבואה שלילית שמגשימה את עצמה. בטיפול אנו מבררים מחשבות והשלכות ונפתחים לאפשרויות הדדיות לשינוי. הן התהליך מאפשר להורים ולילד להכיר במיכלול ההיבטים שקשור ליחסים ולעשות שימוש בתקשורת חיובית ומקרבת.

ליווי במשברים ותקופות מעבר

כאשר יש ברקע משבר, אם זה אובדן, גירושין, מחלה של ההורה או של בן/ת הזוג או כל דבר אחר שעובר על ההורה, ניתן להגיע לטיפול ממוקד סביב אותו משבר. טיפול ממוקד בשעת משבר, מטרתו להוות מיכל עבור ההורה למחשבות, דאגות, לבטים ורגשות. הנחת המטען הכבד בטיפול מאפשר תהליך רגשי, עיבוד של מה שקורה, ולאט לאט גם פותח פתח לקבלה של הדברים ולהתמרה. הטיפול זורם עם ההורה, בקצב שלו, תוך בדיקה האם המשבר יכול להוות עבורו תקופת מעבר. זאת לצד התארגנות על ההביטים האישיים, ההוריים תוך התחשבות בצרכי הילדים.

"לידת אם" – טיפול רגשי לאימהות בראשית דרכן. חבילת מתנה אמיתית ליולדת

לידת התפקיד הפנימי של "האמא", הוא תהליך מורכב. יש משהו מאוד משמח במעבר לאימהות ויש בזה גם עצב ואובדן. חיי האישה החופשית, שהכרת, משתנים ללא הכר בבת אחת. בכיו של התינוק אדיר. הוא זקוק לך למילוי כל צרכיו ואת האחראית להתפתחותו ולבריאותו.

שלב זה של הפיכה לאם, הוא באמת בגדר מהפכה!

תפקידים של האמא, האבא והילדה כמו שאת מכירה אותם מילדותך צצים ומציפים.
עניינים לא סגורים עם עצמך, עם בן זוגך ועם המשפחה המורחבת עולים.

טיפול ממוקד בילדת אם מאפשר מרחב לעיבוד של התהליכים הרגשיים, שאת עוברת.יחד נתבונן באימהות, זוגיות וילדיות, במטרה להגיע לחוף מבטחים רגשי.