מיומניות חברתיות
מיומנויות חברתיות למבוגרים צעירים 20- 30+
רוצים להכיר אנשים חדשים ולבלות יותר זמן עם חברים? למצוא זוגיות טובה – חבר/ה לחיים שיאהבו אתכם? חשים שמשהו בתקשורת לא עובד, ולא מעריכים או לא מפרגנים לכם כראוי?
ניסיתם כבר הכל, אבל יש הרגשה שאתם לא מצליחים להבין עד הסוף מה לעשות כדי למשוך אליכם אנשים טובים?
אם התשובה שלכם לשאלות הללו היא כן – אתם מוזמנים להצטרף לקבוצה
על מה "עובדים" בקבוצה? על תנועה רגשית ומעברים..
-מעודף או חוסר של ביטחון עצמי לביטחון עצמי מאוזן
-מביישנות ליכולת להנכיח את עצמי ולשאת נראות חיובית של עצמי בחברה
-מנוקשות לגמישות
-מפחד מדחיה לתחושת אהבה וקבלה
-מתחושת אאוטסיידריות לתחושת שייכות
-מתחושת חוסר התחשבות לתחושת התחשבות הדדית
-מחוסר הבנה של הסיטואציה למציאת פרשנויות אובייקטיביות ומקדמות למה שקורה וזרימה
-מיסוס הדרגתי של חרדה חברתית
הקבוצה תורמת:
-ליצירת אמפתיה
-פיתוח שיטות להיכרויות וקשרים חדשים ושימור קשרים קיימים
-מעבר תפיסתי מחוויה של דחייה לחוויה של קבלה
-הטמעת אסטרטגיות לפתרון קונפליקטים בדרכי נועם
-הרחבת המודעות העצמית
-ליצירת תקשורת חיובית ומקרבת
בנוסף בקבוצת המיומנויות חברתיות למבוגרים אנו עובדים על דייטינג, ראיונות עבודה, התמודדות עם קולגות ומנהלים במקום עבודה, משחקי תפקידים על ארועים מהחיים.
איך זה עובד בפועל?
בהתחלה מגיעים לאינטק שזהו מפגש היכרות, ובו אתם מספרים לנו על החוזקות, החולשות, המשאלות, הקשיים, החסמים וההתמודדויות. ביחד אנחנו בונים תכנית – מטרות ויעדים.
בשלב שני – מתחילה הקבוצה: 35 פגישות בנות שעתיים כל פגישה עם חבר'ה בגילאי עשרים שלושים, שבה כולם מחפשים קירבה וחברות.
מה עושים בקבוצה?
קבוצת החברים הינה קבועה. נפגשים פעם בשבוע. מדברים וחווים ביחד חוויות ומשחקים מעצימים, מרחיבי מודעות שבונים את היכולת לנוע חברתית יותר בקלות.
מספרים, ככל שרוצים, על חוויות אישיות שקשורות להתמודדויות חברתיות.
בכל מפגש מתנסים בעוד משהו, מרחיבים את היכולת לשאת אינטימיות. אינטימיות זו היכולת להיות אמיתיים עם מישהו ולומר את מה שמרגישים באמת. ככל שהקבוצה נפגשת יותר ויותר, ניתן לספר יותר דברים ממה שחווים מחוץ. אז כל אחד מספר על אתגרים וחוויות חברתיות, כפי שהדברים מתפתחים משבוע לשבוע. והחב'רה מקשיבים ומעודדים, מכילים אחד את השניה וחושבים ביחד איך להצליח יותר ויותר בשדה החברתי. המנחה כמובן מלווה ומאפשרת לכולם למצוא את דרכם אל הביחד הנכסף. בנוסף במהלך הקבוצה עושים כל מיני פעילויות שמטרתן לייצר חשיבה חברתית עדכנית. איך פונים? איך מדברים? מה הרגישה מי שהתחלתי איתה? משחקי תפקידים למשל, איך להתנהג כשמתחילים עם מישהי או איך לנהוג כבת / בן זוג לדייט? הקבוצה מגלה לחבריה מה חושב הצד השני.. ובכך מעצימה את היכולת לשאת חן, לחוש אמפתיה, ולהגדיל את תחושת הביחד והקבלה.
ככל שהזמן עובר, חברות, וחברי הקבוצה חשים יותר שייכות אליה ומביאים את עצמם ואת בקשותיהם לידי ביטוי. המנחה פחות מביאה משחקים מוכנים מראש. ואז, מה שמגדיר את הנושאים שהקבוצה עסוקה בהם ואת סוגי הפעילויות – זו הקבוצה עצמה, נטיות חבריה ובקשותיהם. לפעמים הקבוצה רוצה להתאמן ביחד על מפגש און ליין, אז מייחדים לכך מפגש – וביחד מוצאם מענה לשאלה איך כדאי להתנהל ברשתות חברתיות וכדומה.

שאלות ותשובות
כמה זמן נמשך הטיפול?
ההרשמה לקבוצה היא לטובת 35 פגישות, כל פגישה 120 דקות.
איך נרשמים?
מתאמים אינטק – פגישת הכרות אישית עם המנחה בוואצאפ נייח 098800400
האם כל מי שמגיע לאינטק מתחיל את הקבוצה?
לא. מטרת האינטק להכיר ולוודא שהקבוצה מתאימה לכם. במידה והקבוצה מתאימה לכם – אתם מתחילים את הקבוצה, ובמידה ולא, ניתן להתחיל טיפול רגשי פרטני אחר במכון, כמו טיפול יעודי לטראומה וחרדה.
איפה נמצא מכון לב ארי? בפרדסיה. זה בין נתניה לכפר סבא.. ואנשים מגיעים אליו מכל הארץ!!!
משתתפים בקבוצות שלנו אמרו...
מ' (בן 25): "חשבתי שהחברים הרנדומליים שיש לי במשחקים הם החברים שיהיו לי כל חיי, ותכל'ס הייתי לבד המון והרגשי די בודד. היה לי קשה לצאת המסך, כי זה שאב אותי. להפתעתי פתאום הבנתי כמה אנשים שווים יש לידי ולא חשבתי שזו אחריות שלי לפנות אליהם. היום אני מבין שאני יכול ליזום ולהכיר ויותר כיף לי בחיים בזכות זה. יש לי ידידים ואנשים שאני יוצא איתם וכיף לי" .
ר' (בת 27): "בגלל שבילדות לא היו לי חברות טובות, חשבתי שגם כמבוגרת לא יהיו לי, אך פעם לא נתתי אמון בנשים. אבל הקבוצה הראתה לי שיש נשים טובות שכדאי לי לסמוך עליהן, והבנתי שלא כולן ביצ'יות כמו הבנות שהיו איתי בתיכון ובצבא. נוצרו לי 2 חברות טובות בקבוצה, והכל בזכות זה שהסכמתי להיפתח ולתת צ'אנס שמשהו טוב יכול לקרות לי " .
ש' (בן 34): תמיד חשתי מרוחק מכולם, בעיקר מההורים ומהאחים שלי. כעולים לארץ, למרות שעלינו לפני יותר מעשור, אף פעם לא הרגשתי באמת שייך ממש לכאן. תמיד היתה לי הרגשה שמישהו בישראל מתקיף אותי, בגלל טון הדיבור של אנשים. היה נשמע לי שהם כועסים ואגריסיביים. אז נסגרתי בפני אנשים. התרחקתי. מהקבוצה למדתי להבין ששפת המקום של ישראל היא יותר קשוחה, ואין לי מה לקחת את זה אישית. התחספסתי ולמדתי לענות לאנשים. אני כבר לא נבהל ולא פוסל כל אחד כי הוא ערס או משהו. הפסקתי לחוב על אנשים במונחים של שחור ולבן. השלמתי עם זה שלא יהיה פה כמו באירופה. כתוצאה מזה התחלתי לצאת עם אנשים מהעבודה, וגם התחברתי עם קבוצת ידידים שלומדים איתי לתואר. יוצאים ביחד למסיבות. אני מדבר עם אנשים עכשיו וכיף לי. חבל שלא עשיתי את הקבוצה הזו לפני הרבה שנים.. מי שהרחיק אותי מאנשים זה אני עם הביקורתיות שלי אליהם.
ט' (בת 31): "ראיתי את כל החברים שלי מתחתנים והרגשתי זקנה רווקה. כבר התייאשתי מדייטים, כי כולם היו נראים לי אגואיסטים שמחפשים דבר אחד. בקבוצה למדתי לקרוא את הסימנים, ולהבין מי מחפש מה, ולהציג כבר בהתחלת קשר שאני מחפשת חברות ביחסים ויחסים רציניים. להפתעתי גברים התחילו יותר לכבד אותי, והיום יש לי חבר כבר 4 חודשים".
ב' (בן 28) "בילדות עשו עלי חרם, ומאז סוג של וויתרתי על הפן החברתי בחיי. תמיד חשבתי שעדיף בלי, אם זה גורם לי כל כך הרבה כאב. מהקבוצה הבנתי שהימים האלו נמצאים בעבר, ושבהווה יש אנשים ששמחים להיות ביחד. שכולנו התבגרנו, ושזו בחירה שלי למי להתקרב. ואני בוחר להתקרב למי שעושה לי טוב, וזה עובד. נתתי צ'אנס לכל מיני אנשים שפגשתי בקורס, והתקבלתי לעבודה חדשה שגם שם יש אנשים נחמדים. היום אני יותר עסוק בסיכוי להתקרב מאשר בלשמור על עצמי ולהתרחק. אני מבין שזו בחירה שלי"